Приказката за Осама


Мит или реалност? Не следя новините и нямам претенциите да съм информирана по темата, което не ми пречи да изкажа моето мнение. За мен това е един огромен театър със зле написан сценарий, а да и колажа е мой съпоставящ точно две невидими „същества“, но абсолютно противоположни като послание. И така искам да насоча вниманието ви към това – Може ли едно „същество“ да бъде сборен образ на всичко лошо в живота? Нима в природата на всеки човек не е борбата между добро и зло? А тук в тази приказка „Приказката за Осама“ всичко беше черно до скоро. Лошият, властващ, издевателстващ, убиец след толкова много дела срещу човечеството най-накрая беше убит! И вече приказката е с променен и щастлив край. Можем да спим спокойно!

Advertisements

14 thoughts on “Приказката за Осама

 1. недей с тия колажи, и коментари ще ти потрябва някои ден да стигнеш до Америка и няма да те пуснат. 🙂
  А иначе няма такова същество, всичко зависи от гледната точка. И нашите борци за свобода са били олицетворение на злото в нечии очи.
  А иначе главния герои в тази приказка си беше тяхна рожба, на тия дето го убиха, беше им пръв съратник и много добър, докато им помагаше да прогонят руснаците от Афганистан. Но човекът си имаше собствени цели и идеали. Продължи да си ги следва, не бяха успяли да му промият мозъка. И пътищата им се разминаха както често се случва като се правят прибързани опити за социално инженерство.

 2. Казваш „пътищата им се разминаха“ ок и точно след като са се разминали, той Осам стана нещо което ти казват, че е, а преди това е бил нещо друго. Нагласена история мен ако питаш…И по-лошото в случая е, че наистина не е добър човек, но независимо от това „те“ го превърнаха в история и добър повод да си мият ръцет с него за щяло и нещяло. Няма абсолютно зло, както няма и абсолютно добро!

 3. изобщо не е ставал друг, бил си е същия и преди, и след това. Просто преди го използваха за друго, а после за да „мият ръцете с него за щяло и нещяло“. И пак им беше „удобен“ вече с друга цел. Някои успява да извлекат „делаверата“ от всяка ситуация.

 4. Сериалът „хвани Осама“ приключи, поради влошеното здраве на главния актьор, сценаристите решиха да убият героя му. Сега Осама се лекува в правителствен санаториум и наблюдава с интерес новия сериал, който ще привлече пред екраните милиони зрители.
  Цялата сага с Обама е един сценарий. Име с което да се оправдават пред избирателите си и пред света за сторените злини на човечеството. Американското правителство ще си намери друг „дявол“, след като онзи ден пенсионира „стария дявол“.

 5. Е, един прекрасен ден сериалите ще свършат. Някога са мислели и Римската Империя за вечна но уви. По ирония на съдбата края и слага техен възпитаник, и човек харесващ всичко сътворено от тях. И пак глупавата причина, че римляните не са си преглътнали високомерието и не са му дали „място“ в сената. Както съм казвал и по-рано всяко начало си има и край, само един колбасарски продукт си има два края. 🙂 Само дано сме живи да видим, иначе се вижда, че на тая система края и се вижда. Колебанията са ми основно кои и как ще я събори, дали отведнъж ще рухне или постепенно 🙂

 6. Въпроса не е кой, а как. Кй е ясно. Това сме ние. Историята показва, че всяка империя владяла света рухва след като се сдуши с нас. И Римската (реално края на Рим идва с края на Източната Римска империя, който идва след „съглашение“ с нашата империя) и Османската и Австроунгарската и Германската и Руската … ред е на американската. Разни там френски империи от времето на Наполеон не ги признавам аз 🙂 те са били обречени още при създаването си и не им е била нужна нашата помощ да се разпаднат.

 7. То ако трябваше да рухва някаква система, до сега да е рухнала, щот са зле хамериканците, и точно затова се чудят от къде и какво да се облажат, да намерят някой лош за да му препишат после делата си и ни лук яли, ни лук мирисали. Справят се аз да ви кажа 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s