Интересно: Цялата вода на планетата Земя


Ресурс: http://apod.nasa.gov/apod/ap120515.html

Advertisements

9 thoughts on “Интересно: Цялата вода на планетата Земя

  1. Не е възможно да е толкова малко. Това е абсурд. Водата е поне три пъти повече от сушата. Дълбочината на океаните е в километри. Мариянската падина мисля беше 11 км, а най-високият връх е осем. Няма как да е толкова малко.

  2. Е все пак кълбо с радиус 700км. не е малко, но на фона на цялата земя изглежда нищожно, а ние (хората) трябва да се позамислим.

  3. taniakkk.wordpress.com изглежда да се получи добър Сумата от посетителите. Как да получите трафик към него? Той предлага приятно уникален въртене на нещата. Предполагам, че има нещо истинско или съществено да се говори за е най-важното нещо.

    • spacy01 Възможно е и да си прав, но за мен това е цялата вода на повърхността на земята (без подпочвените води). Все пак учените са го изчислили по обемите на океаните и по техните си методи и формули. Друг е въпроса, че водата е в постоянен кръговрат и затова ни се струва много. Само си представи, ако е толкова водата и, ако се замърси само половината от нея, какво ще стане с нас хората, които не пестим и замърсяваме главоломно. А както гледам може и да е скоро.

  4. То, ние хората, отдавна живеем така, все едно няма да има утре… Но всъщност, най-вероятно винаги ще има утре, а по начина по който я караме, утрето ще ни се стовари, като проклятие, или на нас, или на тези след нас… И както винаги ние сами си правим всичко – сами си цапаме, сами унищожяваме озона, сами унищожяваме оклоната среда, сами причиняваме птп-та на пешеходни пътеки и не си възпитаваме децата… А най-нахалното е, че си мислим че ще ни се размине! Но няма начин! Ще ни се размине, само ако почнем да се държим разумно… Но и това няма да стане, като поглеждам хората, с които се разминавам всеки ден, и като слушам тези, които ги дават по телевизията направо тръпки ме побиват! Homo Sapiens е на изчезване, това са някакъв друг вид…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s