Нарастващата безработица не е никакъв проблем!


И така нарастващата безработица не бих могла в никакъв случай да я отчета, като проблем на съвременното общество. Защо ли? Защото вече сме част от ерата  на машините. Частта която управлява машините, които вършат всичко заради нас хората за да може животът ни да е по-лек. Много малко са професиите в които няма намесена машина. Сега не ви ли звучи логично, че безработицата е голяма? Тогава къде е проблема защо сме все още бедни и нещастни?

Проблемът е в това, че все по-малко хора могат да изкарват честни пари с работа просто защото няма толкова работа на планетата за всички. Какво се получава в крайна сметка.

Няма достатъчно работа за всички и следователно покупвателната способност на обществото пада драстично. Как се компенсира това? Естествено с увеличаване на цените на стоките? Е тук вече си замириса на кризата в която се намираме и от която няма излизане. Какво е решението? Еми решението е толкова просто, че чак е абсурдно. Вместо 50 човека да работят на пълен работен ден от 8 часа, ще работят 100 човека на 4 часов работен ден и ще има за всички. Така всички ще са щастливи и не толкова уморени просто защото, ако искате вярвайте вече е новата Ера. Ерата в която машините работят, а човека открива своето собствено Аз. А ние, какво правим седнали сме и се вайкаме. Няма работа, няма пари и само това е в главите ни. Ми няма защото няма откъде да дойде! Стоим и си викаме. Само, ако си намеря работа и всичко ще се промени. Да може и да се промени за теб,но някой друг ще остане без работа. Поради простата причина, че вече няма достатъчно човешка работа освен ако някой не е решил да премести например планина ей така просто да се намира на работа. Разберете няма достатъчно работа, но това не е проблемът на нашето време! Проблемът е в това ония горе да разберат, че не създаването на нови работни места ще помогне на обществото, а напълно различен поглед върху ситуацията и кардинални промени съобразени с новото време. Имайте предвид, че те нищо няма да схванат докато вие не си промените представата за положението и не го поискате от управляващите, защото тяхната работа е да служат на обществото,но когато обществото не знае какво иска те му дават това което си искат!

Advertisements

7 thoughts on “Нарастващата безработица не е никакъв проблем!

 1. Проблем с работните места всъщност няма. Има проблем с печалбата и с парчето от тортата което отива про олигарсите. Умишлено се съкращават хора от работните им места, за да може едно държавно предприятие да не изпълнява качествено функциите си (приметно БДЖ и Български Пощи), после се обявява да безмислено да се подържа и се продава на безценица на някое „наше момче“. Всичко се експлоатира докато и последната стотинка бъде изстискана от него и се захвърля. на това му се вика икономика на капитала, с превес на интересите на малцинството от богатите хора. Другата икономика е икономиката на ресурсите, за нея се говори отдавна в Проект Земя и в Цайтгайс.

  • Не мисля, че си прав. Извън всякакви теории за конспирацията ти казвам: Не в това е проблема „Те“ могат да си завземат каквото си поискат с цел да стават все по-богати, но не си дават сметката, че парите не са вече най-голямата ценност на планетата и ако помислят глобално (демек и за нас) пак ще има и за тях. Парите се обезценяват с всеки изминал ден, а това не е добре и за тях! Нужен е напълно нов подход.

 2. Според мен Дидо говори за две неща. Едното е, че умишляно се държи някакво равнище на безработица, за да се оказва натиск на пазара на труда. Но това е добре известен факт.

  Проблема му на проблема е обаче, че отдавна не става въпрос за пари, а за власт. Игрта не е за пари. Силните имат повече, от колкото изобщо ще им потребват.

  Обаче тук искам да изразя и несъгласие с Таня. Не е толкова проблем работата. Винаги ще има работа, която машините никога няма да могат да свършат. Пример си самата ти. По професия си художник, като тук се изявяваш и като поет.

  Колкото и да напреднат технологиите, това са две професии, които машините никога няма да могат да упражняват.

 3. @Пререден Това са ми хобита, но да винаги ще има работа не всичко може да се замести от машините. Тук наблягам на начинът ни на мислене и възприемане на работата, аз не съм съгласна 20% в света да работят за да се чувстват добре, а другите зле искам всички да работят по малко и всички да се чувстват добре. Защото: ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪЗМОЖНО!

 4. За теб е хоби, но има хора дето доста добри пари си докарват. Разбира се това зависи и от познанства и от късмет често.

  • Знаеш ли преди време наистина исках много да изкарвам пари от дарбата си, сега се радвам, че нямаше на кого да я продам. Защото когато опре въпроса до пари всичко губи чара си и бива осквернено 🙂

 5. Свързно е с компромиси. Парите идват като фон. Но всяка работа, от която се изкарва прехраната е така. Съчетанието хем да няма компромиси, хем да се докарва залъка, е тази мистична тайна, на която повечето не намираме отговора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s